Jumaat, 31 Oktober 2014

MAKSUD - MAKSUD BUNYI HON !

MAKSUD - MAKSUD BUNYI HON !


Pernah tak masa driving kadang2 kita dengar kereta yang berselisih atau belakang kita bunyikan hon.
. percaya atau tidak.. setiap bunyi hon tu ada maksud tertentu..

1 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "HAI"
2 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"
3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau xreti2 nak jalan)
1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa dorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.
2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!... BODOH XDER OTAK KE"
4X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu mesti cakap...
"TILAM! TILAM!..SIAPA MAU TILAM.. TILAM LAMA TUKAR BARU.. TILAM!.. TILAM!"...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Terdapat ralat dalam alat ini