Selasa, 10 Ogos 2010


Thu, August 5, 2010 2:00:02 PM
 Dlm Kenangan

Rasanya budak2 yg lahir tahun 80 an mungkin tak pernah mengalami kenangan manis ini………..Layan…….. 
mari kita imbau balik kenangan masa zaman dulu2.. masa kita kecik2... ;-p

okeh.. dulu-dulu sapa pi sekolah ja mesti akan gunakan beg hijau nih kan ... hehehehe.. penuh buku teks!

http://img692.imageshack.us/img692/6826/beghijau.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/6547/beghijau1.jpg
lagi.... kalau sapa-sapa demam ja.. mesti mak suruh ayahanda kita pi beli menatang nih... rasanya macam oren sikit.. tapi time tu la.. memang susah betoi nak makan ubat masa kecik-kecik...jenuh 'pelekoh'....  pengalaman aku dulu.. mak aku terpaksa hancurkan dulu.. then baru campoq ayaq suam kasi minum... hahahahahaha...

http://img14.imageshack.us/img14/3898/cortal.jpg
bagi mat-mat rock era 80'an.. kalau tadak kasut jenih nih memang tak rock la... brand apa tau... tu dia... ALIPH oiii... mahai tuuuu....

http://img338.imageshack.us/img338/389/kasutalipf.jpg
klau dh ada kasut tu mesti layan lagu2 ni....huhuhu.. Grin

http://img34.imageshack.us/img34/1707/16377966.jpg




zaman la ni agak-agak ada lagi tak dapoq minyak gaih (minyak tanah) Huhhehehe .. sumbu dia sempoi dok ada... hahahaha..

http://img168.imageshack.us/img168/5893/dapurminyaktanah.jpg
Senario awal pagi masa nak pergi sekolah dulu. Betapa byknya pengorbanan emak kita nak besarkan kita.
http://malaysiana.pnm.my/Alat%20Tradisonal/dapur_dapurkayu_files/dapur%20kayu12_tiupapi.jpg
ada... aku takdak benda alah nih.. tapi kawan aku ada.. dia kasi pinjam .. tapi bila dah rosak la.. hampeh!  Grin

http://img685.imageshack.us/img685/4930/basikalchooper.jpg
dulu2 xdak la LCD.....tgk TV mcmni jaaa... Grin

http://img15.imageshack.us/img15/7646/45632769.jpg
bila time knduri kawin..mlm2 layan video ni la.... Grin

http://img18.imageshack.us/img18/4561/vidk.jpg
 
 
dulu-dulu kalau pi library.. mesti cari buku penyiasatan.. kawan aku dalam biodata dia dulu siap nak jadi penyiasat persendirian... konon-konon terlalu obses cerita penyiasatan 5 sekawan nih...  so buku dibawah menjadi pilihan utama bacaan hujung minggu...

http://img508.imageshack.us/img508/3005/5sekawanciterpenyiasata.jpg

 
 
dulu2 xdak paintball....just men menatang ni jaaaaa...sendiri bikin ooo Grin

http://img413.imageshack.us/img413/973/senapang.jpg
yg best bila time terjun BAN ( tali air @ sungai).... Grin

http://img256.imageshack.us/img256/8672/mandig.jpg
perasan tak dulu-dulu benda alah nih... kalau ada orang penerangan mai rumah saja.. mesti mak kita pi cari tunjuk kat pegawai tu... hehehe... nak guna TV pun ada lesen wooooooo... hahahaha.. sekali pikiaq lawak gak.. setahun $24.00 (RM 24) .. kebanyakan rumah pada masa tu siap frame lagi....   CheesyCheesy

http://img26.imageshack.us/img26/8205/lesentv.jpg
dulu 2 hnset xdak ..bkn mcm budak2 la ni...hnset 1org satu..tp kita men yg ni jer....

http://img22.imageshack.us/img22/6562/phonz.jpg
balik ja sekolah.. kompom singgah kedai.. hahaha.. TIKAM... oooo TIKAM... ada luck dapat seringgit... modai sekupang ja... selalunya tak penah kena pon...  Grin

http://img696.imageshack.us/img696/2976/tikam.jpg
sapa yang ada benda ni pd zaman tu mmg org berada laa..
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:5EcqY-oi74vKjM::www.uregina.ca/av/images/smartclasses/clsmartclass/100/cl100vcr.jpg&t=1&h=194&w=259&usg=__U3Dv3Q_zb-F4mGJrMQkVFRx1Sxk=
 
sapa nak pinjam buku ni.. bley PM jalak... dia ada simpan... huhuhuhu .. dulu berebut sampai hancoq kulit...
http://semua2ada.com/libonline4/uploads/img4b6beabbbd13b.jpg
 
subjek yang paling aku minat masa darjah 5 dulu ni..sebab tu aku tak hantar buku teks ni..sebab aku minat sangat..
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs373.snc3/23938_1366304682427_1375958850_1015531_8312220_n.jpg
 

 
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Terdapat ralat dalam alat ini